İnstagram Hesap Kapatma - Geçici ve Kalıcı Hesap Silme

İnstagram Hesap Kapatma - Geçici ve Kalıcı Hesap Silme

İnstagram uygulaması sürekli kullanıcı sayısını arttıran popüler bir uygulamadır. Bu nedenle sürekli yeni hesap oluşturulmaktadır. Ancak bazı kullanıcılarda hesabını geçici (dondurma) veya kalıcı süreliğine kapatmak istemektedir. İnstagram hesap kapatma işlemi için yapılması gerekenleri tüm detayları ile sizlere vereceğiz. Siz de 2023 yılında güncel olarak instagram hesap silme nasıl yapılır? Merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram hesap silme için gerekli olan tek şey şifrenizi biliyor olmanızdır. İnstagram kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınızı kolaylıkla kapatabilirsiniz. Yani kapatmak istediğiniz hesabın kesinlikle sizin adınıza olması gerekmektedir. Bu kriterler sağlanıldığı taktirde birkaç basit işlem ardından instagram dünyasına elveda diyebileceksiniz.

İnstagram uygulamasında hesap silme işlemi kalıcı ve geçici olarak ikiye ayrılmaktadır. Geçici süreliğine instagram hesap kapatmak için dondurma işlemi yapmanız gerekmektedir.Kullanıcılar bazen bir anlık karar ile kalıcı olarak silmemesi adına instagram uygulaması bu şekilde bir önlem almaktadır.

İnstagram Geçici Hesap Silme

İnstagram uygulamasına geçici süreliğine aktif olmak istemeyen kişiler hesaplarına dondurma işlemi yapması gerekmektedir. İnstagram hesap dondurma işlemi sadece haftada bir kez yapılabilmektedir. 1 hafta içerisinde hesabınızı birçok kez donduramazsınız. İnstagram hesap dondurma işlemi yaptıktan sonra yeniden aktif etmek için instagram hesabınıza bilgileriniz ile giriş yaparak dondurma işlemini sonlandırabilirsiniz. Görseller yardımı ile instagram geçici hesap kapatma nasıl yapılır göstereceğiz.

İnstagram hesap dondurma işlemi nasıl yapılır? ;

1- İnstagram hesap dondurma linki olan "İnstagram geçici hesap kapatma" tıklayınız.

instagram hesap dondurma

2- "Hesabını neden donduruyorsun?" ve "şifre" kısmını doğru bir şekilde doldurunuz.

3- Dondurma sebebinize "Başka bir şey" girerek hızlı bir şekilde işleminizi yapabilirsiniz.

instagram gecici hesap silme

4- "Hesabı geçici olarak dondur" butonuna tıklayarak işlemi başarılı bir şekilde yapabilirsiniz.

instagram gecici hesap dondurma

İnstagram geçici hesap kapatma işlemi için bu adımları yapmanız yeterli olacaktır.

İnstagram Kalıcı Hesap Silme

İnstagram kalıcı hesap silmek isteyenler ve bu konuda kararlı olanlar için instagram hesap silme linkini sizlere aşağı kısımda paylaşacağız. Linke tıklayarak telefon, kullanıcı adı veya e-posta adresinizi girip sonrasında güncel şifrenizi girerek hesabınızı anında kapatabilirsiniz. "1 ay" süre zarfından yeniden giriş yapmadığınız sürece hesabınız süresiz olarak kapanacaktır. Eğer 1 ay içinde hesabınıza giriş yaparsanız hesabınız aktif olacaktır yani geçici bir kapatma işlemi yapmış sayılacaksınız. İnstagram hesabınızı tamamen silmeden önce sitemiz üzerinden instagram takipçi satın al paketlerimizi inceleyebilir ve hesabını kapatmaktan vazgeçebilirsin.

İnstagram kalıcı hesap kapatma nasıl yapılır? ;

1- İnstagram kalıcı hesap silme linki olan  "İnstagram hesap kapatma" tıklayınız.

instagram kalici hesap silme

2- "Neden silmek istiyorsun"  sorusuna yanıt olarak "Başka bir şey" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

instagram kalici hesap kapatma

3- Şifrenizi doğru bir şekilde giriniz. 

4- "Hesabını Sil" kısmına tıklayınız.

instagram hesap kapatma

İnstagram kalıcı hesap kapatma metodu için bu adımları tekrarlayarak işleminizi halledebilirsiniz. 30 gün boyunca yeniden hesabınıza giriş yapmadığınız taktirde hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

İnstagram Hesabımı Silersem Ne Olur?

Hesap silme veya dondurma işleminin ardından yapılan yorumlar, beğeniler, takipçileriniz vb. eylemlerinizin ne olacağı hakkında meraklarınız mı var? İnstagram hesap kapatıldığı anda hesabınızda neler değişecek gelin inceleyelim. 

  • Arama butonuna kullanıcı adınız yazıldığı vakit sizleri kimse bulamayacak.
  • Beğendiğiniz gönderilerde artık kullanıcı adınız yer almayacak.
  • Yorum yaptığınız tüm gönderilerde yorumlarınız gözükmeyecek.
  • Mesaj attığınız tüm kullanıcılarla mesajlarınız görüntülenmeyecek.

Yapılan ve aksiyon alınan tüm eylemleriniz bir anda instagram dünyasından yok olacak. Bu nedenle instagram hesabınızı silmeden önce iki kez düşünmenizi öneririm. Ancak sadece dondurma işlemi yaparsanız ve hesabınızı yeniden açarsanız bu değişimler hesabınız açıldığı vakit yine aynı şekilde olacaktır.

Popüler içeriğimiz: İnstagram Kullanıcı İsimleri

Bir önceki içeriğimiz: Tiktok Filigransız Video İndirme